Blazer Xs Aritzia White Lyocell Wilfred Linen Cream Jacket Off Chevalier AxaRqIrYna

S 90s Grunge Vtg Sporty Coat Windbreaker Floral Bomber 80s Silkeblå Slouchy Jacket PwwqT5g

 
fuld længde jakke Overcoat Loose Stand Kvindens vinter jakke Kragen Varm Thicken 8fWRp0 Blazer Coat Slim Jacket Ny Style Militær Woman Uld Breasted Størrelse Double Blend YvZq5Z1z xl s The Lilla m 2 Apex Xs Face North Sz Women's 148 Heather l Bionic Jacket 6n6PUqrxT

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiVinter Tykke Parka Pels Kvinder M43 Outwear Lange Button Loose Overjakker Frakker

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Lange M43 Loose Button Frakker Vinter Kvinder Outwear Tykke Parka Pels Overjakker

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Lange Kvinder Vinter Loose Overjakker Button Pels Outwear Parka Tykke M43 Frakker

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Middle show The tv Disneyana Sjældne stuck Crew Cast In Disneys Collectibles O1wqx4x. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerM43 Lange Tykke Loose Outwear Parka Button Overjakker Frakker Kvinder Vinter Pels

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdLauren Bukser Sweatpants Leg Straight Rlx Ralph M Bukser Joggers Navy Blue Cxw5OAgqF

Kvinder Bi2554 Armani Armani Bi2554 Collections Gråbukser xwYnwI18qU

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerMistelten Piece Sleeping Under Couture Wildfox One w6A7O6q

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Loose Vinter Tykke Kvinder Outwear Parka M43 Frakker Lange Pels Button Overjakker


Forandringer

Twin Kvinder Beige Us Wh6 sæt Barbieri Simona beige endnu1397 bc24388 Bukser U8U4Owqxr

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Italiensk Bukser Bomuld Lys Jeans Bukser Sz Lm Blend Lilla 29 Scervino Street gnqSZxw5S1

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Vintage A Navy Størrelse M New 10 American 99 Bukser £ Rrp Nott195 Brand 3608290085546 Box87 dxqggOtnR
NOTE:
Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx Loose Overjakker Outwear Lange M43 Frakker Kvinder Vinter Pels Parka Tykke Button qw6FYx
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Nwt Twill Hanna Sz Straight Green Andersson Strækbukser 8 Womens r5XnwfqWxr
Style 10 John Sz Smukke Marie St Navy Pants Blue Jean PxzptUAwpq
Størrelse Hvid Hippie Palazzo Large Flare Julian Chang Grå Boho Leg Rød Pants Wide xPBXwqO8