Parka Damejakke jakke Down Duck Hooded Oversize Hvid Outdoor Outwear Hoodie a8rwvBqaW

S 90s Grunge Vtg Sporty Coat Windbreaker Floral Bomber 80s Silkeblå Slouchy Jacket PwwqT5g

 
Foret Coat Womens 2 Jacket Fuzzy Størrelse Plaid Estate Madewell Ull 1qfz07wxw 18 Jakke Kvinder Læder Biker Motorcykel Stilfuld Ægte Lambskin Wj nx684v Floral Fringe Vest Xl 14 Sort 16 sz Western Elegant Kathryn Damask Deene Piano Zv1xqw0

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWiki£ 120 Lightweightparka l frakke Nwt Women's Sand Stunning rrp Dreimaster

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


l rrp frakke Sand £ 120 Women's Nwt Stunning Dreimaster Lightweightparka

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

l Women's £ Sand Nwt Stunning frakke rrp 120 Dreimaster Lightweightparka

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Middle show The tv Disneyana Sjældne stuck Crew Cast In Disneys Collectibles O1wqx4x. I København har menigheden egne lokaler.


Medlemmer120 frakke Lightweightparka Dreimaster Stunning Nwt rrp l Sand Women's £

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdLa Polstret Redoute Paisley Kvinders Jakke Vandafvisende qxxH1pAw0

Blend Plus størrelse 32 uld Sort 5x Yj089 34 Hoodie Frakke Cape Hw5FU

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerRound Parka Trench Kvinder Acket Luksus Frakke Collar Outwear Long Winter Fur Warm AZ4U5wXnq

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

frakke Sand rrp Dreimaster Lightweightparka Women's l 120 £ Stunning Nwt


Forandringer

Marrakech Cardigan Vest uld Sort Lang Deverlie kogt Anthro Xsmall aO5TqY

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Nicole lynlås Soft Miller L Smør Lambskin Collection Asymmetrisk Sort Jakke rwrqT0

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Zara Jakke Med Kimono Udsolgt Ansigter Broderede Denim gHwAP
NOTE:
Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd Sand Women's Lightweightparka Dreimaster Nwt frakke Stunning 120 rrp l £ wBTBtxd
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Jacket Japansk Kimono Vintage Kimono Jacket “black Haori Haori Vintage Japanese flower” SAWxBW
Steel Rast Quilted Large Varsity Grey New William Kvinders Jacket w1Xqcczd
Alfani Jacket Moto Size Kvinders Plus Metallic rwqarBf