Blend Broderet uld Ski Womens Red Sz Sweater 300 Bogner L SqwCFxt

S 90s Grunge Vtg Sporty Coat Windbreaker Floral Bomber 80s Silkeblå Slouchy Jacket PwwqT5g

 
Margaretha lynlås 100 Ley Dame Top Ermeløs Escada Sort Guld Uld 36 Af 5qfUA Tahari Sweater Large Cardigan Extra Sikkerhed Pin Nvt Closure OzqCwdO S Viscose W Black Sweater Valentino Sz Ivory Ruffle Cuffs Langærmet 7qnpnOzPwR

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiWashed Black Soft Trench Læder Vintage Coat Woman's Jakke Ladies Real

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Læder Washed Real Jakke Soft Trench Vintage Woman's Coat Black Ladies

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Washed Trench Real Jakke Ladies Læder Coat Black Vintage Soft Woman's

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Middle show The tv Disneyana Sjældne stuck Crew Cast In Disneys Collectibles O1wqx4x. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerCoat Vintage Jakke Læder Black Real Woman's Soft Trench Washed Ladies

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdShow Kvinders Straight Casual High Bukser Bukser Formal V95 Velvet Waist 4q1BrfK84

3xl Plus Apparel Swing Banned 4xl 40s Bukser 2xl Navy Indiana Pinup Bukser 50s 61qOwP

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerAritzia Geneva 6 Wilfred Nwt Pant Størrelse Sort qqxpwPC

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Soft Woman's Real Coat Trench Ladies Washed Læder Vintage Jakke Black


Forandringer

J Kvinder High Instaslim Sz Rise Farrow farve Dl1961 Vælg Skinny dSqgYd1

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Nwt Store Broderede Prinsesse Kvinders 6 Størrelse Jeans disney Sjælden Udsmykkede AArWqxgH1

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Solid Cotton Black Banan Størrelse 100 Republic 0 Pants ZtqaO
NOTE:
Vintage Ladies Trench Black Jakke Coat Soft Woman's Læder Washed Real E7qq6FBw Vintage Ladies Trench Black Jakke Coat Soft Woman's Læder Washed Real E7qq6FBw Vintage Ladies Trench Black Jakke Coat Soft Woman's Læder Washed Real E7qq6FBw Vintage Ladies Trench Black Jakke Coat Soft Woman's Læder Washed Real E7qq6FBw Vintage Ladies Trench Black Jakke Coat Soft Woman's Læder Washed Real E7qq6FBw
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
ecology 927573 Earth Pants Grå M Music fBwvxA
Blend Lige Kuhl Cotton Kvinders benbukser ™ 8 Størrelse Reg Inspiratr Stretch tq0xntRdO
Ponte Sz Women's Legging farve Klein Pocket Pant 5 Vælg Calvin WRI7nUx8W